W moim przypadku kobiecina w WK uparła się że chce oryginał i musiałem czekać aż dokumenty zostaną przesłane, miałem ksera dokumentów i mogłem sobie je w buty wsadzić.
Proszę o opinie - Opel Omega B/C 2.0 16 v 136 koni
Zwiń
X
-
Cześć. Po co Ci ten trup? W czasach świetności to było, zaznaczam było dobre auto, ale te czasy już minęły bezpowrotnie i teraz możesz spodziewać się kupy rdzy w podłodze i na bokach. Co do LPG, to znam parę osób mających w/w model i daje radę. W sumie chwalą też za wygodę i pakowność. Z tych 136KM to już ze 30 dokonało żywota :diabelski_usmiech , więc nie spodziewaj się fajerwerków itd, bo to pudło sporo waży. Ode mnie to tyle.Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
TDI VP++ i jeszcze rośnie
Antek
Komentarz
-
-
RDZA,RDZA<RDZA ......a auto to zależy jak trafisz........narazie brak usterek ...21-12-2009 wymiana akumulatora i przekroczyłem 103000tyś przebiegu...(listopad 2010r)juz 5lat minęło)..po przeglądzie .....Może czas na zmiany...kurde 17-12-2010 mam 104500tyś przejechane coś mało jeżdze ostaTNIO.......11-2011 przejechane 116000tyś wymiana rozrządu kpl
Komentarz
-
-
W każdym oplu z tego okresu (omega b) rdza rdzę pożera, z silników opla to 2.0 i 1.8 najlepiej znoszą gaz, i w porównaniu z 1.6 najmniej chleją olej. Obserwuję wszystkie u znajomych/rodziny. Najgorzej jest jednak z gniciem:/
Jeśli chodzi o silnik, to na przejściowe, ładowne auto dużo bardziej wolałbym kupić Paska B4 w 1.9, mimo tego że one też gniją
Komentarz
-
-
Duży komfort, tanie części, przeciętna trwałość i potężne problemy z rdzą - to fakty niezaprzeczalne jeśli chodzi o Omegę. O ile w Omedze B FL silnik 2.0 16V jest dość popularny, to już w Omedze C jest właściwie "białym krukiem" i częściej spotyka się 2.2i 16V 147KM.
Ale biorąc pod uwagę fakt, że jest to dośc tani samochód, to można mu wybaczyć wspomniane na początku "wady"...
Komentarz
-
-
Jezdzilem tym autem ponad rok (i nadal czasami sie przejade - 3.0 V6). Rdza niestety predzej, czy pozniej zezre Omege. Silniki pala olej (dlatego zawsze sie smieje "ile pali oleju na 100km?"), w sporych ilosciach. Sa problemy z ukladem chlodzacym (wezyki, chlodnica, pompa wody), a nierzadko z elektryka. Generalnie autko baaaardzo wygodne, na trasie bardzo ekonomiczne, ale niestety ma sporo wad i zdecydowanie zadnej Omegi bym nikomu nie polecil. A co jeszcze - lampy przednie zolcieja i matowieja od srodka od zarowek - mozesz cuda robic, a i tak zmatowieja (zostaje wtedy polerka kloszy od srodka).
Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm, Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6
Komentarz
-
-
McGan,
jak jezdziles ponad rok wersja 3.0 to wiesz ze to auto ni w cholere nie jest ekonomiczne, chlopaki z forum omegi w automacie ciesza sie jak im spalanie wychodzi kolo 20 litrow, nikt nie wierzy ze bedzie to ponizej 18,
auto jest bardzo pakowne i komfortowe, rdza je goni mocno - progi i podloga dadza ci niesterowalny nawiew.
zauwaz ze te auta sa bardzo tanie, przy swoich gabarytach i wyposazeniu,
Komentarz
-
-
kbjanek, na miescie w ogole nie jest ekonomiczne (3.0 robi swoje tak przy okazji). Ale na trasie spalanie bylo naprawde przystepne jadac jakies 160km/h. Bardzo fajnie zestrojona skrzynie ma to auto.Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm, Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6
Komentarz
-
-
kumpel co chwile bierze na handel te omegi tylko z tym silnikiem, fajnie sie tym jezdzi, ale zre to tyle ze masakra, w miescie ponizej 13 chyba nie schodzil, pomimo tego ze zawsze spokojnie jezdzi, wiadomo ze co innego na gazie, ale on zawsze same benzyny bral, i akurat egzemplarze bez rdzyJest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730
Komentarz
-
-
Omeszka
Miałem jeszcze niedawno Omegę B 2.0 16V z kuchenką gazową i to zwykłą.
Rocznik 95. sedan. Ja przelatałem nią na gazie 180 tysi i koleś około 50 i nie było z nią większych problemów!!!
Jakieś naprawy za drobniaki- najdroższa to łożysko przednie z ABS i jakieś tam drobniaczki.
Przez ostatnie 2 lata żona katowała do pracy i dała radę poszła dalej i ludzie jeżdżą!!!
Rdza ja lubi tylnie drzwi nadkola i podwozie!!! Silnik troszkę zasłaby ale jezdził zapakowany cały 5 osób i bagażnik na full i w trasie wygodnie!!!
Olej pił bo niby dlaczego by nie miał, gazu 12 w trasie 13-14 miasto. Wiem że są problemy z układem chłodzenia! Ogólnie jak na przeczekanie to ludzki wóz za ludzkie pieniądze....
tylko trzeba taki znaleźć ale to już inna bajka....Była O1 Laurin & Klement +
President Johnny II ASC / Sirio Silver Mag 90
-
-
dziękuje za wszelkie porady, brat jednak zrezygnował.Chce pogonić chryslera i będzie mierzył w galaxy mkI z silnikiem zetec 2.3 16 v 147 koni (niestety nie występuje w sharanie), takiego miał z scorpio kiedyś, mówił, że nie do zajechania motorownia i żwawa. Z niemaszków nie opłaca się sprowadzać, bo akcyza 18,6 powyżej 2.0dlatego namawiam go , żebyśmy bujnęli się po 2.0 wersje 115 konną do DE, powinno jakoś to jeździć i się nie sypać, ale się uparł na 2.3 i trzeba będzie w polsce szukać, a tu więcej szrotów.
Komentarz
-
-
sew1981, miałem ten silnik w byłej astrze gsi, dokładnie 2.0 xev, oprócz silnika krokowego to nic sie nie działo, jezdziłem na gazie i wiecznie falował mi na biegu jałowym co strasznie mnie to kqrwiało, z resztą większość zagazowanych rumpli ma problemy z wolnymi obrotami.superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Znajomy miał omegę 2.5 v6 na lpg i po pół roku jak tylko się znalazła okazja to ją pogonił. Spalanie kosmiczne, później kupił almerę 1.6 bez lpg i powiedział, że na paliwie wychodzi mniej. Poza tym co chwilę jakieś pierdołki musiał robić, niby nic poważnego, ani drogiego, ale sumarycznie już wychodziło nie mało.moje stare auto
jest scout
Komentarz
-
-
Mariusz87, nie ma się co dziwić że spalanie duże w 6 cylindrowym silniku, w 2.0 xev palił na trasie do 10l gazu, prędkości do 200 na A4, w mieście trochę więcej tego gazu łykałsuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
Komentarz